MaZ Brugge

  • Wedstrijd: 1ste plaats + uitvoering
  • Uitvoerder: algemene ondernemingen Himpe nv
  • Ontwerpteam: Decoster/Demey/BLAF-architecten/studiebureau Boydens
  • Publicatie in “Nieuwe architectuur in Brugge” door Marc Dubois – Stichting Kunstboek

Infrastructuur voor uiteenlopende socio-culturele activiteiten. Bevat o.a. een polyvalente zaal met uitschuifbare tribune, cafetaria en administratieve lokalen. De basisconfiguratie van het bouwvolume, de verhouding tussen de grote “zwarte doos” en het toegangsgedeelte zijn afgeleid van de krachtlijnen die in het omringende park aanwezig zijn, in het bijzonder het diagonaal verlopend fiets- en wandelpad dat verbinding geeft tussen de Magdalenastraat en de Torhoutsesteenweg. Deze diagonale as is bepalend geweest voor de hoofdopties van het project.

De zaal wordt uitgebaat door het Cultuurcentrum Brugge. Vaste gebruikers zijn Cultuurcentrum Brugge, Cactus muziekcentrum en De Valk.